Унгария ще получи първата пратка ваксини срещу коронавирус през декември

...
Унгария ще получи първата пратка ваксини срещу коронавирус през декември
Коментари Харесай

Разминаване: Защо у нас ще има ваксина за К-19 чак през април, а в Унгария - тази зима

Унгария ще получи първата пратка ваксини против ковид през декември или януари и ще може да " разгласи победа над пандемията " до идната пролет, съобщи министър председателят Виктор Орбан , написа Politico.

Орбан сподели, че Унгария беседва с Китай и Русия и може да има достъп до две или три разнообразни ваксини до началото на идната година, предаде Ройтерс. Все още няма клинично потвърдена ваксина против ковид.

Орбан сподели в радиоинтервю, че има задоволително болнични кревати и респираторни апарати за лекуване на пациенти с ковид и има вяра, че " ключът е да се съблюдават съществуващите правила, както и че би трябвало да се носят маски. "

Според Ройтерс, в четвъртък броят на случаите на ковид в Унгария се е нараснал до 68 127, с 56 нови смъртни случая - общият брой на починалите е 1634 - и в лечебните заведения има 3 197 пациенти с COVID-19.

Припомняме, че преди дни в послание на премиера на България Бойко Борисов той осведоми, че ваксина ще имаме най-вероятно през април.

" Но дано да приказваме и за ограниченията - би трябвало ли да се вкарват ограничавания, би трябвало ли да има вечерен час. Нека спрем да се питаме, а да се пазим. Най-рано април месец ще пристигна имунизацията. Аз съм уверен, че зимните месеци това ще продължи ", сподели Борисов за пандемията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР