Унгария ще отвори средните училища на 10 май - с

...
Унгария ще отвори средните училища на 10 май - с
Коментари Харесай

Унгарският премиер отлага отварянето на училищата след масова съпротива

Унгария ще отвори междинните учебни заведения на 10 май - с три седмици по-късно от в началото плануваното, съобщи министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Страната стартира последователно отваряне на магазините и бранша на услугите, откакто имунизира една четвърт от своите поданици - стъпка, която поради претовареността на лечебните заведения с пациенти с COVID-19, Унгарската здравна камара назова " преждевременна ". Съпротива пристигна и от страна на учители и възпитаници.

 Тежко засегнатите от пандемията Унгария и Чехия разхлабват рестриктивните мерки Виж още

Решен да избегне още една година на криза на фона на идните следващата година избори, унгарският министър председател отваря стопанската система след ускоряването на имунизационната акция, отбелязва Ройтерс.

Пред държавното радио министър председателят Орбан сподели още, че чака 3,5 милиона души от 10-милионното население на страната да получат най-малко първа доза ваксина против COVID-19 до 19 април, което ще разреши разхлабването на ограничаващите ограничения поради ковид да продължи.

Унгария е внесла максимален брой ваксини на глава от популацията в Европейския съюз, като е единствената страна от Общността, която употребява съветски и китайски ваксини.

Днес унгарските здравни управляващи оповестиха за над 7300 нови инфектирани и 285 умряли през последното денонощие. Потвърдените случаи на ковид в страната с население от към 9,8 милиона души са близо 706 хиляди. Броят на умрелите гони 23 хиляди.

По данни на Франс прес от през вчерашния ден тя е на второ място в света по брой смъртни случаи от COVID-19 на глава от популацията след Чехия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР