Унгария се споразумя окончателно с руския Газпром да пренасочи доставките

...
Унгария се споразумя окончателно с руския Газпром да пренасочи доставките
Коментари Харесай

Унгария се споразумя окончателно с Газпром за отложеното плащане

Унгария се споразумя дефинитивно с съветския " Газпром " да пренасочи доставките на газ за Унгария към тръбопровода " Турски поток ".

Страните завършиха и изискванията на механизъм за отсрочено заплащане.

Това сподели в сряда унгарският външен министър Петер Сиярто, представен от " Ройтерс ".

След диалози с Алексей Милер, началник на съветския държавен монополист за природен газ Газпром в Москва, Сиярто също сподели, че Унгария продължава да се опълчва на всевъзможни европейски наказания, засягащи доставките на газ и обвързваните с тях действия.

Припомняме, че при започване на месеца, унгарският държавен търговец на сила MVM реализира съглашение с " Газпром " по отношение на опцията за отсрочване на заплащанията за газ през идната зима.

Унгария завоюва тригодишно закъснение на сметките за газ, които би трябвало да бъдат платени през идващите шест месеца, се споделя в изказване на Министерството на икономическото развиване.

Преди нахлуването на Русия в Украйна, Унгария подписа дълготрайно съглашение за приемане на 3,5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия посредством тръбопровода " Турски поток " и още 1 милиарда куб. м посредством водопровод от Австрия.

Унгария е мощно подвластна от съветската сила, като получава към 80 % от газа си от Газпром и се опълчва на всевъзможни наказания на Европейски Съюз за съветския газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР