Унгария се обяви против нова Студена война и конфликт в

...
Унгария се обяви против нова Студена война и конфликт в
Коментари Харесай

Унгария зове Европа да не стига до нова Студена война

Унгария се разгласи срещу нова Студена война и спор в Централна Европа, оповестява " Спутник ".

Преди всичко, не желаем нова Студена война, защото тя докара до трагични последици в цяла Централна Европа , напомни външният министър на страната Петер Сиярто по време на

Той прикани да не се основава " атмосфера на Студена война " и акцентира, че Унгария не желае " никакъв спор сред Запада и Изтока, който да докара до жертви ". По тази причина настоя за почитание към всички.

Сиярто разяснява и обстановката с доставките на сила за Европа и глобите против Русия.
 Путин желае преиграване на Студената война
Путин желае преиграване на Студената война

Въпросът за съветския ултиматум, който ще бъде в основата на срещата сред Джо Байдън и Владимир Путин в Женева на 10 януари, не визира единствено Украйна

" Когато приказваме за наказания, би трябвало да не забравяме, че Централна Европа зависи от доставките на съветска сила - това е аксиома ", посочи министърът.

Миналата седмица ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че Европейският съюз ще прибегне до съществени стопански наказания , в случай че Русия посегне на териториалната целокупност на Украйна.

наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
 НАТО не обмисля разширение на изток, само че Русия да не слага условия
НАТО не обмисля разширение на изток, само че Русия да не слага условия

Алиансът не дава никакви гаранции на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР