Унгария се класира за Евро 2020 с невероятна драма, която

...
Унгария се класира за Евро 2020 с невероятна драма, която
Коментари Харесай

Унгария се класира за Евро 2020 с невероятна драма

Унгария се класира за Евро 2020 с невероятна драма, която подсети финала на Шампионската лига през 1999 година сред Байерн и Манчестър Юнайтед.

На стадион " Ференц Пушкаш " домакините изоставаха с 0:1 до 88-ата минута от Исландия, само че с два гола стигнаха до успеха и до финалите на континенталното състезание.

Домакините, които отстраниха България по пътя към този бараж, влязоха като любимец в дуела, само че бяха доста покрай отпадане.

Още в 11-ата минута исландците стигнаха до директен свободен удар съвсем до границата на наказателното поле. Опитният Гилфи Сигурдсон стреля тъкмо, само че не доста мощно. Вратарят Гулаши опита да улови топката, само че я изпусна зад голлинията и по този начин Исландия изненадващо поведе.

Унгарците владееха повече топката, само че с нищо не затрудняваха дисциплинирания отбор на скандинавците.

Втората част на „ Пушкаш Арена” стартира с предстоящ напън на домакините, които имаха потребност от цялостен поврат, с цел да се класират за финалите следващата година.

След голям брой пропуски се стигна до заключителните минути. 88-ата отбраната на Исландия, в която липсваше някогашният състезател на Левски Холмар Ейолфсон, не съумя да почисти топката и вместо това Нето бе изведен самичък против вратаря и изравни.

Драмата пристигна в 91-ата минута. Шабошлай пое топката от своето поле, мина през отбраната на Исландия и с мощен удар от към 25 метра прониза гостите и прати своя отбор на Евро 2020.

Унгария ще бъде в група F с Португалия, Франция и Германия.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР