Унгария се е договорила с Русия да полущи отсрочка на

...
Унгария се е договорила с Русия да полущи отсрочка на
Коментари Харесай

Унгария договори с Русия отсрочка за плащането на 1,9 млрд. евро на „Газпром“

Унгария се е договорила с Русия да полущи пролонгация на заплащания в размер на към 1.9 милиарда евро на " Газпром ". Парите са за доставка на газ през отоплителния сезон, заяви организация Блумбърг.

Още в понеделник Унгария разгласи, че е получила тригодишен гратисен интервал от " Газпром " за дължими заплащания за интервал от шест месеца. Будапеща обаче не разкрива изискванията на съглашението.

Днес източници на организацията хвърлят светлина върху споразуменията на Унгария с " Газпром ": през първата година Унгария ще заплати 20% от сумата на заплащането, която ще бъде разсрочена, а по-късно ще заплати 40% през идващите две години. Плащането ще бъде разсрочено с рента от 3,5%.

През тази зима, която обгръща 2022/23 година, Будапеща евентуално ще заплати 4 милиарда евро за доставка на съветски газ.

Ако цените на газа на интернационалните пазари, обаче, се повишат, дългът на Унгария към " Газпром " ще нарасне.

Според специалисти в Будапеща, цената на вноса на нефт и газ в страната ще скочи до 19 милиарда $ тази година по отношение на 4 милиарда $ през 2019 година

В края на лятото Унгария контракти по-високи доставки на газ, като от 1 септември " Газпром " доставя 5,8 милиона кубични метра природен газ дневно за Унгария през Сърбия. Това е повече, в сравнение с е планувано в дълготрайния контракт сред двете страни, подписан през 2021 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР