Унгария съобщи днес за рекорден брой починали от КОВИД-19, в

...
Унгария съобщи днес за рекорден брой починали от КОВИД-19, в
Коментари Харесай

Унгария съобщи за рекорден брой починали от КОВИД-19 за денонощие

Унгария заяви през днешния ден за рекорден брой умряли от КОВИД-19, в миг когато мощна вълна в пандемията провокира невиждан напън върху националното опазване на здравето, съобщи Асошиейтед прес.

Здравните управляващи оповестиха, че през последните 24 часа има 195 умряли, с което беше надвишен предходният връх от 193-ма при започване на декември. Броят на пациентите, лекувани от ковид, набъбна до близо 10 300, което също е връх и е съвсем три пъти повече от броя на настанените в болница при започване на февруари, когато стартира сегашната вълна на пандемията.

Унгария е на седмо място в света по брой на смъртните случаи на 1 милион население, по данни на университета " Джонс Хопкинс ".

Властите се пробваха да смекчат повишаването на броя на инфектираните с нови ограничавания и имунизационна стратегия, която направи Унгария една от най-масово имунизираните страни в Европа.

Нова доставка от 100 000 дози от китайската ваксина " Синофарм ", употребена само от Унгария в Европейски Съюз, се чака да дойде през днешния ден, разгласи външният министър Петер Сиярто във Facebook.

С сложени през вчерашния ден над 50 000 дози ваксини, близо 1,4 милиона унгарци са ваксинирани най-малко с първа доза. Това е втори най-голям резултат в Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР