Унгария продължава да се съпротивлява на приемането на петролно ембарго

...
Унгария продължава да се съпротивлява на приемането на петролно ембарго
Коментари Харесай

Унгария пак се опъва на петролното ембарго срещу Русия

Унгария продължава да се съпротивлява на приемането на петролно ембарго против Русия и затова днешното съвещание на непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз приключи без пробив по въпроса.

Това оповестиха за Клуб Z дипломатически източници в Брюксел.

Посланиците ще съберат още веднъж на следващия ден сутринта в опит да намерят компромис. Това ще стане часове преди започването на двудневния специфичен Европейски съвет, чиято основна тематика ще бъде подбудената от войната в Украйна рецесия.

Постоянните представители би трябвало също да изяснят механически проблеми, както и въпроси, свързани с реекспорта на дизел от Словакия към Чехия. Нашите източници дефинират възможностите за реализиране на компромис като умерени. Те прецизират, че в случай че това не се случи, въпросът ще бъде пренесен на срещата на европейските водачи.

Тази заран " Блумбърг " заяви, че Европейската комисия предлага на България временен интервал за прекъсването на вноса на нефт от Русия до юни или декември 2024 година Става дума единствено за модифицирания нефт, предопределен за вътрешния пазар, а не за реекспорт. Подобна пролонгация съгласно организацията е препоръчана на Унгария и Словакия.

По-късно източници от Европейска комисия оповестиха, че на масата има предложение, в което се прави разлика сред цялостна възбрана на вноса от Русия по море, която да влезе в действие до края на годината, и краткотрайно изключение за „ черното злато “, доставяно по петролопровода „ Дружба “. Така се доставят страните от Централна Европа – Чехия, Словакия, Унгария, само че не и България.

Искането на България за пролонгация не е отхвърлено, споделиха събеседниците на Клуб Z, помолени да разясняват изказванията, идващи от Комисията.

„ България е в сложна обстановка, само че няма да даваме предварителна прогноза за хода на договарянията “, дадоха отговор на наше питане от Съвета на Европейски Съюз.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР