Унгария продължава да се противопоставя на налагането на глобален минимален

...
Унгария продължава да се противопоставя на налагането на глобален минимален
Коментари Харесай

Орбан категоричен: Унгария остава против глобалния минимален корпоративен данък


Унгария продължава да се опълчва на налагането на световен най-малък корпоративен налог, съобщи министър председателят пред националното радио, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция. Той изрази опасения, че сходна стъпка ще докара до загуба на работни места в страната.

Идеята за световен най-малък корпоративен налог е вторият от двата стълба на договорка, контрактувана предходната година от 140 страни за пренаписване на разпоредбите на трансграничното данъчно облагане. Целта на самодейността е да се сложи под надзор методът, по който огромните интернет компании регистрират облагите си и заплащат налози.

Благодарение на ниската си корпоративна ставка от 9 на 100 и великодушни държавни дотации Унгария притегли огромни вложения от немските автомобилостроители и азиатските производители на акумулатори.

" Това е нарастване на налозите, което, в случай че бъде приложено в Унгария, ще убие десетки хиляди работни места ", съобщи Орбан. " Този данъчен проблем не е световен, той попада под националната пълномощия ".

Орбан уточни още, че унгарската стопанска система е мощно наранена от войната в Украйна, само че все пак пред идната година може да реализира растеж от 1,5 на 100. В същото време държавното управление ще продължи да поддържа семействата, с цел да преодолеят тежката енергийна рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР