Унгария продължава да блокира предложението на Европейската комисия за забрана

...
Унгария продължава да блокира предложението на Европейската комисия за забрана
Коментари Харесай

Блумбърг“: Унгария блокира въвеждането на европейско ембарго за руския петрол

Унгария продължава да блокира предлагането на Европейската комисия за възбрана на вноса на съветски нефт, задържайки целия следващ пакет от наказания на Европейския съюз против Русия поради войната против Украйна, оповестява, като се базира на осведомени с договарянията източници.

Срещата на 27-те посланици на Европейски Съюз приключи в неделя без съглашение, като се чака диалозите да бъдат обновени през идващите дни, споделили източниците, които поискали да не бъдат разпознати.

Предложението на Европейски Съюз има за цел да забрани вноса на недопечен нефт през идващите шест месеца и на рафинираните горива до началото на януари. Европейски Съюз предложи на Унгария и Словакия отстрочка за въвеждане на глобите до края на 2024 година, а на Чешката република - до юни същата година, защото те са мощно подвластни от съветския нефт. Причината е, че двете страни нямат пристанища, през които да внасят различен нефт, и единствения им източник е тръбопроводът „ Дружба “ от Русия.

Тази пролонгация обаче не съумя да убеди Унгария, която в неделя продължи да блокира проекта за възбраната за вноса на нефт, както и по какъв начин да се финансира прехода от съветски горива, споделили източниците на организацията.

Европейски Съюз настояваше глобите да бъдат признати до Деня на успеха на Русия 9 май, който отбелязва края на Втората международна война. Мерките биха основали усложнения в блока, който по данни от 2019-та внася съвсем две трети от суровия си нефт от Русия. Те обаче биха оказали по-голям напън върху Москва, защото Европейски Съюз е най-големият консуматор на недопечен нефт и горива от Русия.

Както е известно България също желае пролонгация за въвеждането на глобите против съветския нефт. Вчера ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски съобщи, че в случай че пролонгация не бъде получена, България може да наложи несъгласие на общото решение за ембарго на съветския нефт. В информацията на „ Блумбърг” името на нашата страна не се загатва.

Лидерите на страните от Групата на седемте също би трябвало да проведат видео диалог по-късно в неделя, с цел да обсъдят войната в Украйна, и забавянето на Европейски Съюз може да ограничи ограниченията, които ще разгласи групата.

Съгласно проект на Европейски Съюз, публикуван до държавите-членки през последната седмица, на европейските компании и физически лица ще бъде неразрешено да дават плавателни съдове и услуги, като да вземем за пример застраховки, нужни за превозване на съветски нефт до трети страни.

Гърция и Кипър упорстват мярката във връзка с превозването в това предложение да бъде отсрочена, до момента в който страните от Г-7 не одобряват сходни ограничения.

Европейски Съюз също по този начин предлага: изключване на още три съветски банки от интернационалната платежна система SWIFT, в това число най-големия съветски заемодател Сбербанк; ограничаване за съветски юридически и физически лица да купуват парцели в ЕС; възбрана за даването на консултантски услуги на съветски компании и търговията с редица химикали; наказания против Алина Кабаева, някогашна олимпийска шампионка по гимнастика, която е „ тясно обвързвана “ с Владимир Путин и против патриарх Кирил, който оглавява Руската православна черква и е безапелационен покровител на съветския президент и войната в Украйна; наказания против десетки военнослужещи, в това число тези, които се считат за виновни за военните закононарушения в Буча, както и против компании, предоставящи съоръжение, доставки и услуги на съветските въоръжени сили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР