Унгария предупреди, че ще наложи вето на присъединяването на България

...
Унгария предупреди, че ще наложи вето на присъединяването на България
Коментари Харесай

Унгария: Ще наложим вето на България за Шенген, ако тя не отмени таксата за транзит на руски газ

Унгария предизвести, че ще наложи несъгласие на присъединението на България към Шенгенското пространство за свободно придвижване, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на унгарското министерство на външните работи.

Унгарският външен министър Петер Сиярто е представен в текста, че страната му е дала на България да разбере, че ще наложи несъгласие на влизането й в Шенген, в случай че таксата върху съветския газ, превозен по основния маршрут за импорт на газ в Унгария, остане в действие. " Дадохме на българите да схванат, че в случай че запазят (таксата) за дълго, в случай че заплашват сигурността на енергийните доставки за Унгария за дълго, тогава ще наложим несъгласие на влизането им в Шенген ", сподели Сиярто.

Докато западноевропейските страни поставят огромни старания, с цел да спрат да употребяват съветски газ, Унгария, която няма изход на море, получава 4,5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия в сходство с подписана през 2021 година договорка, главно през България и Сърбия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Това е първото публично удостоверение от държавното управление на Виктор Орбан за тази позиция, откакто през последните дни тя бе обявена от " Файненшъл таймс " и коментирана от премиера акад. Николай Денков като връзка на ниско публично равнище.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР