Унгария получи 6000 дози от руската ваксина срещу COVID-19, съобщи

...
Унгария получи 6000 дози от руската ваксина срещу COVID-19, съобщи
Коментари Харесай

Русия достави на Унгария 6000 дози от своята ваксина

Унгария получи 6000 дози от съветската ваксина против COVID-19, заяви през днешния ден на страницата си във " Facebook " външният министър Петер Сиярто, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
От известието му не излиза наяве дали и по кое време ще стартира потреблението й.

" Пратката ще бъде превозена в Националния център за публично опазване на здравето, където унгарските специалисти ще имат още една опция да вземат решение по какъв начин да бъде употребена имунизацията ", сподели Сиярто.

Съгласно разпоредбите на Европейски Съюз, съветската ваксина " Спутник V " би трябвало да получи утвърждение от Европейската организация по медикаментите, преди да бъде пусната на пазара на която и да е от 27-те страни членки.

Плановете на Унгария да организира изследвания и вероятно да стартира да създава съветската ваксина ускориха търканията с Брюксел, означи Ройтерс.

Унгария стартира да имунизира здравни служащи против ковид с имунизацията на " Пфайзер " и " Бионтех " в събота, ден по-рано от множеството страни в Европейски Съюз.

Сърбия ще получи първите партиди от съветската ваксина " Спутник V " до края на тази година. Това сподели през днешния ден на конференция сръбският президент Александър Вучич, представен от ТАСС.

" Очакваме, че до края на годината в нашата страна ще дойдат първите количества на имунизацията от Русия. Това обаче нищо не значи, до момента в който тя не получи позволение (за употреба) от Агенцията по медикаментите. Затова за имунизация с този препарат ще можем да приказваме едвам след утвърждението от съответните медицински служби ", сподели той.

Сръбският водач означи, че Белград води договаряния още със западни и с китайски производители на ваксини.

" Гамалея " и " АстраЗенека "

На 21 декември Руският фонд за директни вложения, съветският институт " Гамалея ", създал имунизацията " Спутник V ", " АстраЗенека " и съветската компания " Р-фарм " подписаха съглашение за клинични проучвания на композиция от антикоронавирусни ваксини. Споразумението планува взаимно потребление на " Спутник V " и препарата на " АстраЗенека ", като желанието е да се получи по-трайна отбрана на индивида от новия патоген. Проучванията ще стартират в най-скоро време, уточни ТАСС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР