Унгария, Полша и Словакия отговориха на заплахите на Украйна да

...
Унгария, Полша и Словакия отговориха на заплахите на Украйна да
Коментари Харесай

Полша, Унгария и Словакия се оттеглят от координационната платформа по проблемите със зърното

Унгария, Полша и Словакия дадоха отговор на заканите на Украйна да се оплачат пред Световната комерсиална организация (СТО) за рестриктивните мерки за импорт на зърно. Това заяви полската агенция ПАП.

Отбелязва се, че и трите страни, граничещи с Украйна, са решили да спрат присъединяване си в работата на координационната платформа на Европейската комисия по казуса със зърното.

„ Полша, Унгария и Словакия отхвърлят да работят в границите на платформата заради нерешителност и обстоятелството, че Украйна може да употребява информацията, предоставена в границите на координационната платформа против тези три страни по време на процедурите в СТО “, написа източникът.

Срещите на платформата се организираха постоянно в белгийската столица Брюксел и включваха следните страни: Полша, Унгария, Словакия и Румъния, България, Украйна и Европейската комисия. Сега този лист може да намалее.

Забрана за импорт на зърно: иск на Украйна против прилежащи страни

На 18 септември се появи информация, че в отговор на възбраната за импорт на нейни селскостопански продукти Украйна има намерение да заведе дело срещу Полша, Унгария и Словакия, както заяви заместник-министърът на стопанската система и търговията, комерсиалният представител на Украйна Тарас Качка в изявление за Politico. Материалите ще би трябвало да бъдат прегледани от Световната комерсиална организация.

Делото би трябвало да стартира на 19 септември.

„ Мисля, че целият свят би трябвало да види по какъв начин страните-членки на Европейски Съюз се държат към своите търговски сътрудници и техния съюз, тъй като това може да засегне и други страни “, сподели Тарас Качка.

Припомняме, на 15 септември беше обявено, че Европейската комисия отмени ембаргото върху доставките на украинско зърно и назова нови условия. От Европейски Съюз обявиха, че индикаторите за експорт към трети страни отвън Европейската общественост даже се усилват, тъй че не имат намерение да не разрешават превозването на зърно от Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР