Унгария победи Исландия с 24:18 (9:12) и си осигури последното

...
Унгария победи Исландия с 24:18 (9:12) и си осигури последното
Коментари Харесай

Унгария победи Исландия и си осигури последното свободно място във втората фаза на ЕП

Унгария победи Исландия с 24:18 (9:12) и си обезпечи последното свободно място във втората фаза на Европейското състезание по хандбал за мъже. С триумфа възпитаниците на Ищван Гуляш завоюваха първото място в група "Е " с 5 точки.

Исландците, които към този момент си бяха подсигурили класиране напред с две победи в първите си два мача, започнаха мощно и малко преди почивката водеха с 12:7. В началото на втората част задатъкът на островитяните беше 14:10, само че последователно унгарците започнаха да стопяват пасива и след 17:17 направиха серия от 8:1 гола, с цел да стигнат до крайната победа.

Дания остана на трето място в групата с 3 точки, откакто надви над Русия с 31:28 (12:15) също с поврат след почивката. Тимът на "Сборная " остана финален без актив. Така в група 1 на втората фаза не престават международният вицешампион Норвегия, Португалия, Швеция, Словения, Исландия и Унгария.

В група 2 на главната фаза пък ще играят защитаващият купата си Испания, Хърватия, Германия, Беларус, Австрия и Чехия. Европейският първенец ще получи квота за Олимпиадата в Токио 2020, а класиралите се на второ и трето място ще вземат участие на квалификационния олимпийски шампионат от 17 до 19 април.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР