Унгария планира да започне производството на V“ до края на

...
Унгария планира да започне производството на V“ до края на
Коментари Харесай

Унгария ще започне производството на Спутник V до края на 2022 г.

Унгария възнамерява да стартира производството на „ V “ до края на 2022 година, когато ще проработи заводът в град Дебрецен, предопределен за създаването на ваксини. Това разгласи министърът на външните работи и икономическите връзки на Унгария Петер Сиярто на интернационалния промишлен конгрес „ Инопром “ в Екатеринбург, съобщи организация Фокус.

„ Тече стратегическо съдействие и в региона на откриването на цех за произвеждане на ваксини в Дебрецен в края на идната година и имаме намерение да произвеждаме „ Спутник V “ там, поради обстоятелството, че тази ваксина се употребява в 65 страни по света и, по всяка възможност в бъдеще ще има огромно търсене “, изясни Сиярто.
 Виктор Орбан: Европейските водачи се държат като колониалисти Виктор Орбан: Европейските водачи се държат като колониалисти
Унгарският министър председател Виктор Орбан упрекна европейските водачи, че се държат като " колониалисти " в рецензиите си към унгарския закон, който...

Според него най-успешната стратегия в Европейския съюз във връзка с имунизацията против ковид е изпълнена в Унгария и прагматичното съдействие с Русия изиграва значима роля за това. „ Искам ясно да кажа, че не бихме могли да имунизираме толкоз доста хора толкоз бързо, в случай че не бяхме закупили съветската ваксина “, увери първият посланик на Будапеща, отбелязвайки, че с помощта на това е било допустимо да се имунизират 1 милион маджарски жители.

През ноември 2020 година Унгария стана първата страна от Европейски Съюз, която получи проби от имунизацията „ Спутник V “ за проучвания. През февруари 2021 година съветският препарат беше дефинитивно утвърдено от унгарските здравни управляващи, след което стартира използването му. В допълнение към съветската ваксина страната употребява препарати, създадени от американската компания Pfizer и нейния немски сътрудник BioNTech, американските компании Moderna и JohnsonJohnson, както и AstraZeneca.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР