Унгария отговори гневно на предложението на Европейската комисия да ореже

...
Унгария отговори гневно на предложението на Европейската комисия да ореже
Коментари Харесай

Унгария заяви, че няма да отстъпи пред "изнудването" за еврофондове

Унгария отговори яростно на предлагането на Европейската комисия да ореже фондовете за развиване за страните, за които счита, че подкопават върховенството на закона, и акцентира че няма да отстъпи пред " изнудването ", съобщи " Ройтерс ".

" Има контракти в действие в Европейския съюз, които ясно дефинират правата и отговорностите на страните членки на Европейски Съюз ", акцентира външният министър Петер Сиярто.

" Ние не сме съгласни с каквото и да било предложение, което би основало капацитет за изнудване във връзка с изплащането на еврофондове, които би трябвало да се отпускат на страните на основата на договорите ", добави той.

Еврокомисията отдавна упреква дясното държавно управление на премиера Виктор Орбан, че подкопава независимостта на унгарските съдилища и медийната независимост.

Подобни обвинявания са отправяни и към Полша, която също се разгласи срещу намаляването на средствата. Франция пък възрази против орязването на средствата за общата селскостопанска политика на Европейски Съюз.

Вчера при представянето на предлагането за многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер да акцентира, че новите условия за еврофондовете не са ориентирани към съответна страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР