Унгария остана единствената страна, която спира присъединяването на Швеция към

...
Унгария остана единствената страна, която спира присъединяването на Швеция към
Коментари Харесай

Партията на Орбан бави одобрението на кандидатурата на Швеция за НАТО

Унгария остана единствената страна, която стопира присъединението на Швеция към НАТО. Депутати от ръководещата партия ФИДЕС бойкотираха съвещание на Народното събрание, свикано по искане на опозицията за ратификация на протокола за участието на Швеция.

Премиерът Виктор Орбан и неговата партия стопират кандидатурата на скандинавската страна от юли 2022 г с аргумента, че шведски политици са споделили „ откровени неистини “ за положението на демокрацията в Унгария. През януари обаче Орбан даде обещание да окаже напън за ратификацията.

 
Министър-председателят даде обещание да свика Народното събрание и да призове към деяние. Днес бе пропусната тази опция.
Дейвид Пресман – дипломат на Съединени американски щати в Будапеща

Заседанието на законодателния орган бе свикано по гледище на 6 опозиционни партии, само че депутатите от ФИДЕС не влязоха в залата.

 
Това, което той прави, е безразсъдно, макар натиска, оказван върху него. Той би трябвало да разбере, че този развой пази ползите и сигурността на унгарското общество. Но това е Орбан, не може да преодолее персоналната си суетност.
Агнес Вадай – народен представител от опозиционната Демократична коалиция

Депутати от ФИДЕС желаят премиера на Швеция Улф Кристершон да посети Будапеща, с цел да договаря с Орбан. Кристершон съобщи, че ще пристигна, само че откакто Унгария утвърди участието на страната му в НАТО. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР