Унгария определено страда от липса на работна ръка и този

...
Унгария определено страда от липса на работна ръка и този
Коментари Харесай

Липсата на свежа работна ръка в Унгария - един от проблемите на Орбан

Унгария несъмнено страда от липса на работна ръка и този проблем се трансформира в проблем и за ръководството на Виктор Орбан. Такова умозаключение може да бъде извадено от разбор на Coface по отношение на вероятностите пред рейтинга на Унгария.
В края на предходната година унгарският парламент утвърди нарастване на броя на изключителните часове, които работодателите могат да изискват от служащите - от 250 на 400 часа годишно. Това е и една от аргументите за бурните митинги против ръководството на Орбан в края на 2018 година.
Демографските индикатори на Унгария не са изключително оптимистични – работоспособното население понижава от 6,4 милиона души през 2008 година до 6,1 милиона през 2017, без значение от последователното повишение на пенсионната възраст през последните години. Предвижданията са, че работещите ще продължат да понижават и през идващите години – в безспорна стойност. В същото време, Унгария не възприема опицията " имигранти " като сериозна опция да стабилизира пазара на труда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР