Унгария нямаше да ни заплашва с вето за Шенген ако

...
Унгария нямаше да ни заплашва с вето за Шенген ако
Коментари Харесай

Николай Денков: Унгария ни заплашва за Шенген, защото парламентът не работи

Унгария нямаше да ни заплашва с несъгласие за Шенген в случай че Народното събрание беше работил в четвъртък и петък. Това сподели пред Нова ТВ министър председателят Николай Денков. Тогава депутатите трябвша да гласоподават отпадането на спомагателната такса за съветския газ. Именно поради тази такса Унгария съобщи, че може да наложи несъгласие за влизането ни в Шенген.

В четвъртък Народното събрание бе блокиран от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " като митинг против демонтажа на МОЧА (Монумент на окупационната алена армия).

В петък нямаше кворум, тъй като ГЕРБ. " Продължаваме промяната-Демократична България " и Движение за права и свободи не пристигнаха в залата. Тогава Кирил Петков изясни, че са очаквали още веднъж сходни осъществявания от опозицията.

Отпадането на таксата е точка в дневния ред за съвещанието на Народното събрание на следващия ден. Денков изясни, че той персонално е дал гаранции пред унгарската страна, че тази такса ще отпадне в петък. Според него Унгария е сложила въпроса публично, тъй като в последна сметка това не се е случило. Денков е безапелационен, че в случай че тази такса отпадне, то казусът с Унгария също ще отпадне.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР