Унгария не планира да налага драстични санкции срещу Русия и

...
Унгария не планира да налага драстични санкции срещу Русия и
Коментари Харесай

Унгария не иска да я поучават за Русия

Унгария не възнамерява да постанова фрапантни наказания против Русия и не желае да я поучават за връзките й с Москва. Това съобщи посланикът на страната в Германия, представен от ТАСС.

Никой не би трябвало да ни поучава за връзките ни с Русия, акцентира Петер Гьоркс в изявление за в. " Велт ".

Ние знаем от нашата история, че директна война с Русия на наша територия би трябвало да се заобикаля с всички вероятни средства, безапелационен бе той.

Дипломатът уточни, че Унгария зависи повече от другите страни от съветските енергийни доставки.

" Няма да постановяваме фрапантни наказания. Ние сме срещу прекъсването на вноса на сила. Нуждаем се от време и пари, с цел да понижим зависимостта от Русия ", съобщи той.

Според него рецензията на Германия е несправедлива.

Критичните мнения на Украйна са дразнещи, защото Унгария прави доста за Украйна, посочи дипломатът.

По-рано унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Унгария няма да поддържа глобите против Русия, които биха навредили на европейската стопанска система и на семействата. Той отхвърли упреците на европейски депутати, напомняйки, че Унгария е подкрепила всичките шест кръга наказания, правейки " всичко, с цел да резервира европейското единение ".

Унгария е една от най-проруски настроените страни в Европейски Съюз, мощно подвластна от съветския газ и нефт. Русия строи и нуклеарен реактор за Унгария. Будапеща задържа последния пакет от наказания против Москва, който включваше възбрана за импорт на съветски нефт, до момента в който не контракти освобождение за себе си.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари 27-членният Европейски съюз се споразумя за шест пакета от наказания, които включват заледяване на активи и забрани за издаване на визи за съветски олигарси и длъжностни лица, надзор на износа, заледяване на активи на централната банка, изваждане на съветски банки от системата SWIFT и възбрана за импорт на съветски въглища и нефт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР