Унгария не планира да доставя оръжия на Украйна и да

...
Унгария не планира да доставя оръжия на Украйна и да
Коментари Харесай

Унгария няма да изпраща оръжие на Украйна

Унгария не възнамерява да доставя оръжия на Украйна и да ги транспортира през територията си от други страни, ръководейки се от ползите освен на личната си сигурност, само че и на сигурността на етническите унгарци в Закарпатието. Това пък сподели в четвъртък на среща с публицисти ръководителят на кабинета на министър-председателя на Унгария Гергели Гуияш, предава MTI.

" Унгария има специфична геополитическа обстановка, която е, че бихме могли да транспортираме оръжия [до Украйна] единствено през Закарпатието и по тази причина не участваме в доставките. Това е належащо, с цел да защитим стотиците хиляди унгарци, живеещи там “, съобщи Гуляш, който има сан на министър в държавното управление на страната.

Коментирайки вероятните доставки на тежка военна техника в Киев от други страни, в това число немски танкове Leopard, той означи, че " всички, в това число немското държавно управление, желаят да избегнат международна война, само че унгарското държавно управление постоянно е предупреждавало за опцията от ескалация на спора “ в Украйна. В същото време " никой не може да сложи под въпрос моралната основа на доставките на оръжие, тъй като Украйна е атакувана страна “, посочи Гуляш.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР