Унгария не е и няма да доставя оръжие на Украйна,

...
Унгария не е и няма да доставя оръжие на Украйна,
Коментари Харесай

Сиярто: Унгария не е и няма да доставя оръжие на Украйна, тъй като това удължава конфликта

Унгария не е и няма да доставя оръжие на Украйна, защото това удължава спора. Това сподели министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто в изявление за американския ефирен канал CNBC в белгийската столица.

 

" Това, което в никакъв случай не сме правили и няма да вършим, е да доставяме оръжия, тъй като считаме, че вместо оръжия би трябвало да донесем мир в този район. Колкото повече оръжия се доставят, толкоз по-дълго ще продължи войната и толкоз повече хора ще умрат ", сподели още Сиярто.

 

Той добави още, че става дума освен за украинци, само че и за унгарци, защото в Украйна живее огромна унгарска общественост. Според Сиярто неговите представители са били призовани да се бият в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и „ доста от тях към този момент са починали “.

 

„ Трябва доста да увеличим напъните за определяне на мир с дипломатически средства “, разяснява Сиярто, обяснявайки каква е „ моралната позиция “ на Унгария. Важно е каналите за връзка да останат отворени, акцентира министърът, по тази причина унгарският министър председател Виктор Орбан се срещна с съветския президент Владимир Путин в Пекин през октомври.

 

Както Сиярто означи предния ден, външните министри на НАТО на срещата си в Брюксел признаха, че контранастъплението на украинската войска се е провалило, не е оправдало упованията им и е довело до резултати, които са доста по-лоши от упованията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР