Унгария нареди на магазините в петък да продават детски книги,

...
Унгария нареди на магазините в петък да продават детски книги,
Коментари Харесай

Унгария ограничи продажбата на гей книги за младежите

Унгария подреди на магазините в петък да продават детски книги, които се считат за насърчаващи хомосексуалността, единствено в затворена опаковка, съобщи " Ройтерс ". Така управляващите ускориха рестриктивните мерки, които сложи по-рано министър председателят Виктор Орбан.

Постановлението включва и книги, които се считат за насърчаващи смяната на пола и съдържат изображения на полови актове.

Забранява се продажбата на такава литература на по-малко от 200 метра от учебно заведение или черква.

Заповедта е първата от поредност от наставления, свързани със закона, забраняващ потреблението на всевъзможни материали, считани за насърчаващи хомосексуалността и промяната на пола в учебните заведения.

Европейската комисия предприе правосъдни дейности против националистическото държавно управление на Орбан поради законодателството, като съобщи, че то е дискриминационно и опонира на европейските полезности за приемливост и независимост на личността.

Проучване на Ipsos предишния месец откри, че 46% от унгарците поддържат еднополовите бракове. Миналия месец хиляди унгарци се причислиха към годишния Будапещенски прайд в символ на митинг против закона.

Унгарската изборна комисия утвърди в края на юли въпросите за референдума за ЛГБТ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР