Унгария наложила на нискобюджетната авиокомпания Ryanair глоба в размер на

...
Унгария наложила на нискобюджетната авиокомпания Ryanair глоба в размер на
Коментари Харесай

Унгария глоби авиокомпания „Ryanair” със 780 000 долара

Унгария наложила на нискобюджетната самолетна компания „ Ryanair ” санкция в размер на 300 млн. форинта (780 000 USD) след следствие за отбрана на потребителите по отношение на това, че самолетната компания е трансферирала разноските за специфичен налог, налаган на промишлеността, заяви министърът на правораздаването.

През май държавното управление на премиера Виктор Орбан разгласи налог на стойност 800 милиарда форинта върху " спомагателните облаги ", осъществени от огромни компании. Данъкът имаше за цел да запълни дупките в бюджета, основани вследствие на всеобщото харчене, което му оказа помощ да бъде избран отново през април, разяснява " Ройтерс ".

„ Ryanair ” прикани държавното управление на Орбан да се откаже от новия налог, който назова " неправилен " и който се начислява за всеки заминаващ пасажер. Данъкът ще навреди на унгарския туризъм и стопанска система, съобщи самолетната компания.

" Органът за отбрана на потребителите откри през днешния ден нарушаване на закона, защото самолетната компания е подвела клиентите с нелоялната си бизнес процедура ", съобщи министърът на правораздаването Юдит Варга в обява във Фейсбук.

Авиокомпания „ Ryanair ”, която изрази противоречие и с това, че данъкът се постанова на губещ бранш, съобщи, че ще бъде принудена да реалокира потенциала си за напредък в страни, които работят за възобновяване на трафика след пандемията от ковид.

Конкурентният авиопревозвач Wizz Air изясни, че ще отнеме доста време, до момента в който авиоиндустрията се върне към равнищата на приходите и рентабилността отпреди пандемията COVID-19. Той съобщи, че данъкът ще попречва възобновяване на туристическия сектор
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР