Унгария може тайно да е позволила на съюзниците от НАТО

...
Унгария може тайно да е позволила на съюзниците от НАТО
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития на Пентагона – доставки на оръжие за Украйна през Унгария, Турция е възможен доставчик на оръжие за „Вагнер“

Унгария може скрито да е разрешила на съдружниците от НАТО да употребяват въздушното ѝ пространство за доставка на оръжия за Украйна. Това заяви американското издание на „ Политико “ след анализиране на класифицирани документи на Министерството на защитата на Съединени американски щати, които неотдавна бяха оповестени, написа БГНЕС.

„ Полша и Словения обезпечават съвсем половината от танковете, които се насочат към Киев. А Унгария може би разрешава прекосяването на оръжия през въздушното си пространство, макар поръчките си, че няма да разреши сходни прехвърляния. Това са единствено някои от привличащите вниманието детайлности за присъединяване на Европа във войната, които са заровени в досие от 53 страници въз основата на приключване на документи на американското военно разузнаване “, написа изданието.

Вестникът твърди, че в един от документите на Пентагона в детайли е разказан проект на украински водачи доставят хеликоптери от Хърватия до Украйна през унгарското въздушно пространство. „ Политико “ показва, че в случай че материалите са достоверни, информацията в тях може да демонстрира освен, че унгарската страна позволява прехвърлянето на оръжие, само че и че дейностите ѝ се разминават с формалните изказвания.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР