Унгария може да напусне преговорите за пакт на ООН за

...
Унгария може да напусне преговорите за пакт на ООН за
Коментари Харесай

Унгария заплаши да бойкотира преговори на ООН за миграцията

Унгария може да напусне договарянията за пакт на Организация на обединените нации за миграцията поради промигрантски звук, който заплашва сигурността на централноевропейската страна. Това съобщи външният министър на Унгария Петер Сиярто, осведоми " Ройтерс ".

Будапеща неведнъж предизвести, че незаконната имиграция заплашва европейската непоклатимост.

Някои анализатори настояват, че заканите за отдръпване от диалозите в Организация на обединените нации за миграционно съглашение са част от вътрешнополитическата акция на премиера Виктор Орбан за активизиране на гласоподавателите.

" Организация на обединените нации желае да сътвори контракт, който предизвиква миграцията, ние сме срещу това и в случай че първият план на този контракт през февруари поеме в тази посока...въпросът е за какво би трябвало да участваме в този спор ", попита Сиярто пред държавната телевизия M1.

Той добави, че миграцията е световно предизвикателство, която съставлява заплаха, би трябвало да бъде спряна.

През декември 2017 година Съединени американски щати напуснаха договарянията, защото международният метод към проблема " просто не подхожда на суверенитета на Съединени американски щати ".

В света има 21,3 милиона бежанци. Общото заседание на Организация на обединените нации одобри политическа декларация през 2016 година, известна като Декларацията от Ню Йорк, която планува в границите на две години да бъде контрактувано съглашение за безвредна, систематична и контролирана миграция.

Официалните договаряния се чака да стартират през февруари, като договорът няма да е правно обвързващ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР