Унгария изпрати своя отговор до Европейската Комисия (ЕК) относно наказателните

...
Унгария изпрати своя отговор до Европейската Комисия (ЕК) относно наказателните
Коментари Харесай

Унгария отговори на ЕС: Джордж Сорос не е над закона!

Унгария изпрати своя отговор до ЕК (ЕК) по отношение на наказателните процедури, които бяха стартирани против страната, поради закона за оповестяване на произхода на финансиране на Неправителствените организации (НПО) и закона, съгласно който непознатите университети би трябвало да имат активност и в своята родна страна. От Будапеща обявиха, че Джордж Сорос не е над закона и че Европейска комисия ползва двоен стандарт по отношение на нея, написа електронното издание Daily News Hungary, представено от Фокус. Припомняме, че през месец юли Европейската комисия започва наказателна процедура против Унгария, тъй като тя не съумя да приведе промени закон за висше обучение в сходство със законите на Европейския съюз. Още една наказателна процедура беше стартирана поради признатия от Будапеща закон, който изисква НПО-тата да се записват в съда, като външно-финансирани организации, в случай че техните дарения надминават 7,2 милиона форинта (23 600 евро) на година.

В своя отговор държавното управление на Унгария показва признатите ограничения, като нужни и пропорционални, разясни държавният секретар Пал Вьолнер на конференция: „ Не можем да създадем нищо за това, че рестрикциите засягат ползите на Джордж Сорос “, само че „ даже и той не е над закона “ на Унгария.

Той изрази вяра, че Европейска комисия ще „ се завърне към юридическите учредения, върху които са признати законите “. Според Вьолнер разногласията сред Европейска комисия и Унгария, по отношение на законите, са по-скоро политически, в сравнение с юридически.

Вьолнер уточни, че регулацията на образованието е от компетенцията на страната и сподели, че правата на Европейска комисия по този въпрос са „ най-малкото противоречиви “. Според него, Комисията ползва двоен стандарт по отношение на Унгария по въпроса за задграничните университети, защото в Германия, Испания и Чешката република работи сходен закон.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР