Унгария изглежда си е спечелила нов съюзник, с който заедно

...
Унгария изглежда си е спечелила нов съюзник, с който заедно
Коментари Харесай

Унгария си намери неочакван съюзник, с който да блокира руските санкции на ЕС

Унгария наподобява си е спечелила нов съдружник, с който дружно да се опълчват на европейските наказания против Русия. Изданието " Politico " оповестява, че Бъдапеща към този момент получава поддръжка от Атина в скептицизма си към ограниченията против страната агресор.

В момента текат разисквания в Европейски Съюз за 11-ия пакет от наказателни ограничения против Русия във връзка със започнатата от нея война в Украйна. Докато предходните 10 пакета от наказания се концентрираха върху ограничения за ограничението на финансирането на войната, в този момент Брюксел слага акцент върху опитите за заобикаляне на глобите. Обсъжданите стъпки могат да обиден други страни, които оказват помощ на Москва да избегне наложеното ѝ комерсиално ембарго.

Гърция и Унгария обаче групово се сплотиха и обвързаха утвърждението си за пакета със напълно обособен въпрос, обвързван с Украйна. Преди да кажат " да " на новите глобите, те сложиха изискване: желаят първо Киев да отстрани някои от техните компании, попаднали в лист за " спонсори на войната ".

Двата въпроса не са директно свързани, само че двете европейски страни ги използвта като политически лост, с цел да извадят фирмите си от листата на Украйна, написа Politico.

Това провокира известно напрежение на срещата на външните министри на Европейски Съюз по-рано тази седмица. На нея немският външен министър Аналена Баербок насочи директни рецензии към Унгария, предават дипломати, осведомени с диалозите.

По време на срещата на посланиците на Европейски Съюз в сряда Гърция е била доста на напред във времето в полемиката, споделят четирима от дипломатите. Атина продължава се опълчва на предложенията, свързани със заобикаляне на глобите.

" Гърция повтори, че в случай че има съответни доказателства за нарушение на глобите, те би трябвало да бъдат показани на вниманието на съответните страни членки на техническо ниво, с цел да може това да бъде разследвано и по-късно да бъдат подхванати съответните дейности ", съобщи посланик от Европейски Съюз, осведомен с досието. " В случая с украинския поименен лист гръцките компании са упрекнати като интернационалните военни спонсори, макар че не нарушават ограничаващите ограничения против Русия. "

Жозеп Борел, висшият посланик на Европейски Съюз по външната политика, към този момент даде обещание да работи за превъзмогване на разликите по украинския лист.

Все още не е ясно по кое време европейските представители още веднъж ще обсъдят пакета от наказания, само че се чака въпреки всичко да бъде реализиран някакъв консесус по него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР