Унгария иска най-малко половината от над милиард евро, които е

...
Унгария иска най-малко половината от над милиард евро, които е
Коментари Харесай

Орбан поиска от ЕС половин милиард евро, похарчени на границата

Унгария желае минимум половината от над милиард евро, които е дала за гранична сигурност, да бъдат възобновени с европейски средства. Това разгласи министър председателят на страната Виктор Орбан във видеообръщение, оповестено на страницата му във " Facebook ".

" Похарчихме над милиард евро за отбрана на границата. Не пазиме единствено себе си, а и Европа. Най-малко половината от тази сума би трябвало да бъде възобновена, " сподели Орбан в обръщението, оповестено в деня на неофициална среща на европейските водачи в Брюксел, на която и той участва. " Не пазиме единствено себе си, а и Европа. "

По думите му Унгария ще предложи на европейските водачи процедура, с която ще се усили суверенитетът на нацоналните парламенти и ще им даде пълномощия да стопират дебатите в Европа, в случай че те се възприемат като опасност за националната сигурност. Той не посочи дали в предлагането му ще се включват и концепциите, които той занесе в директория на българския си сътрудник Бойко Борисов на визитата в София този понеделник.

" Скоро ще потегля за Брюксел. Всички знаем, че в Брюксел концепцията е, че миграцията е положително нещо и би трябвало да бъде поддържана. Ние, унгарците, мислим друго. Имаме потребност от съдружници против миграцията, освен тук в Унгария, само че и в интернационален проект " сподели Орбан в предходно послание, ден по-рано. Преди визитата в София, при започване на предизборната си акция за вота през април, той се разгласи и за интернационален антиимигрантски алианс и назова Брюксел, Париж и Берлин опасност за Европа.

В него посочи, че се срещнал с представители на страни като Австралия, които са образец за подражателство съгласно него по въпросите на миграцията, с християнски епископи от Ербил и с някогашния чешки президент Вацлав Клаус, прочут като евроскептик.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР