Унгария и Полша искат гласът им да се чува силно

...
Унгария и Полша искат гласът им да се чува силно
Коментари Харесай

Орбан: Миграционната политика на ЕС се провали

Унгария и Полша желаят гласът им да се чува мощно при определянето на бъдещето на Европа и твърдо отхвърлят системата на мигрантските квоти в Европейски Съюз, сподели унгарският министър председател Виктор Орбан, представен от Reuters.

"Ние желаеме гласът ни да се чува мощно, защото страните от Централна Европа имат визия за бъдещето на Европа ", акцентира унгарският министър-председател на взаимна конференция с гостуващия в Будапеща негов полски сътрудник Матуеш Моравецки.

"Миграционната политика на Европейски Съюз се провали. Трябва да продължим и отсега нататък да охраняваме границите. Нелегалната миграция би трябвало да бъде пресечена. Не би трябвало да одобряваме мигранти тук, а да доставяме помощта там, където тя е нужна ", акцентира Орбан, представен от ТАСС.

Моравецки изрази единодушие с този метод. "Само суверенни страни могат да вземат решение кого да одобряват и кого - не ", уточни новият полски министър председател и добави, че "страните от Централна Европа вършат доста за усмиряване на напрежението по източната граница на Европейски Съюз ", като одобряват мигранти от Украйна. "Ние разбираме европейската взаимност и сме подготвени да оказваме помощ по места ", съобщи Моравецки.

Двамата министър председатели разискаха и въпроси от сферата на икономическото съдействие и развиването на района.



"Страните от Централна Европа и нейните стопански модели действат добре. Сега това е най-бързо развиващият се район в Европейски Съюз ", уточни oще Орбан.

Миналия месец Орбан, някогашен съдружник на Полша в Европейския съюз, даде да се разбере, че Унгария ще блокира всевъзможни опити за лишаване на правото на гласоподаване на Полша в Съвета на Европейски Съюз. Това стана, откакто Европейска комисия заплаши Варшава с такава наказателна мярка поради противоречивите правосъдни промени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР