Унгария и Полша държат на своето вето върху следващия бюджет

...
Унгария и Полша държат на своето вето върху следващия бюджет
Коментари Харесай

Срещу Брюксел! Унгария и Полша не отстъпват за ветото върху бюджета на ЕС

Унгария и Полша държат на своето несъгласие върху идващия бюджет на Европейския съюз и върху фонда за възобновяване от пандемията, сподели нощес унгарският външен министър Петер Сиярто, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Ние още веднъж потвърдихме общата си позиция “, уточни Сиярто на уеб страницата си във Facebook след среща с полския си сътрудник в Брюксел, заяви Ройтерс. „ Няма да допуснем никакви опити за разтрошаване на нашето съдействие “.

Същата позиция застъпи и полският заместник-външен министър Павел Яблонски пред частната полска телевизия „ Полсат нюз “, като уточни, че позицията на Полша не се е трансформирала.

„ Нашият министър председател даде ясно да се разбере, че ние няма да приемем никакво решение, което не подсигурява зачитането на правата ни, по този начин както са записани в контракта за Европейски Съюз “, акцентира той.

„ Ако се реализира съглашение за гарантиране на тези права, тогава и ние ще се съгласим (да приемем бюджета и фонда за възстановяване). Ветото е инструмент “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР