Унгария и Полша блокираха приемането на текстове за миграцията в

...
Унгария и Полша блокираха приемането на текстове за миграцията в
Коментари Харесай

Унгария и Полша блокираха декларация за миграцията на срещата в Гранада

Унгария и Полша блокираха приемането на текстове за миграцията в заключителната декларация на срещата на европейските водачи в Гранада.
Двете страни са срещу признатия преди няколко дни механизъм за взаимност в Съюза, който планува при всеобщ приток към една страна, мигрантите да бъдат трансферирани и към останалите.

Държавите, които отхвърлят да одобряват мигранти, ще би трябвало да заплащат обещетения. Според Урсула фон дер Лайен европейските водачи са единни по другите значими въпроси, свързани с миграцията, като съдействието с трети страни и по-добрата защита на външните граници. В срещата взе участие министър председателят Николай Денков.

" Миналата година в Европейския съюз са пристигнали 3,7 милиона легални мигранти. Те са значими за нас, ние се нуждаем от тях. Нуждаем се дори от повече. Но има регистрирани и 330 000 незаконни мигранти. Не можем да приемем, че трафикантите на мигранти дефинират кой ще пристигна в Европейски Съюз. Ние решаваме кой ще пристигна тук, кой ще получи леговище или ще има достъп до пазара на труда ”, сподели Урсула фон дер Лайен - ръководител на Европейска комисия.

" Дискусията беше извънредно обвързвана с това по какъв начин да защитим външните граници от незаконна миграция и в същото време да подпомогнем легалната, нещо което остава отвън вниманието. Но в действителност някои страни в Европа като Германия имат огромна потребност от експерти и те чакат миграция за тях ", сподели министър председателят Николай Денков.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР