Унгария и още четири държави, сред които и Полша, се

...
Унгария и още четири държави, сред които и Полша, се
Коментари Харесай

Унгария се включи в общата доставка на 1 милион снаряди за Украйна от ЕС

Унгария и още четири страни, измежду които и Полша, се причислиха към самодейността на Европейски Съюз за доставка на снаряди за Украйна, излиза наяве от обява в уеб страницата на Европейската организация за защита - EDA. Така към този момент 22 страни от общността и Норвегия се задължават да доставят 1 млн. снаряди с друг диаметър за Украйна през идващите 12 месеца.

Извън самодейността на този стадий остават България, Ирландия, Словения, Латвия и Дания.

Украинският президент Володимир Зеленски е декларирал пред ръководителя на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, че сигурността на атомната електроцентрала в Запорожие не може да бъде обезпечена, до момента в който съветските войски не я изоставен. Русия държи като " пленник " най-голямата атомна централа на Украйна и в Европа, с цел да я употребява за радиационно изнудване, акцентира Зеленски, представен от " Ройтер ", съобщи БНР.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли направената от Москва резолюция, в която се приканва за без значение следствие на „ саботажа “ на газопровода " Северен поток " от Русия до Германия през септември 2022 година, съобщи AFP. Западните страни упрекнаха Русия за детонациите под Балтийско море през септември предходната година, само че Кремъл упрекна Запада в бойкот. Резолюцията получи три гласа, като Китай и Бразилия поддържаха Русия, а останалите 12 членове се въздържаха. Според изданието Politico западните страни готвят от 1-ви до 30-ти април протест на работата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който ротационно минава под прредседателството на Русия. Стратегията ще бъде най-малко 7 страни от 15 членния състав на Съвета да бойкотират съвещанията посредством неналичието на кворум за взимане на решения.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР