Унгария е привикала служител на германското посолство, след като отбор

...
Унгария е привикала служител на германското посолство, след като отбор
Коментари Харесай

Унгария се скара на Германия заради уволнението на футболен треньор

Унгария е привикала чиновник на немското посолство, откакто тим от Бундеслигата е уволнил своя маджарски треньор на вратарите за направени антиимиграционни мнения в изявление, осведоми " Франс прес ".

Унгарското външно министерство посочи, че уволнението от страна на " Херта " (Берлин) във вторник на треньора на вратарите Жолт Петри " е лимитирало свободното изложение ".

" Германия, сходно на Унгария, има директен исторически опит на гнет над мнението, тъй че опазването на главното право на независимост на изложение е наш общ честен дълг ", се споделя в изказване на министерството.

В изявление за вестник Magyar Nemzet, оповестено в понеделник, 54-годишният Петри е разкритикувал остро европейската " имиграционна политика ", която той назовава " израз на честен крах ".

Петри също по този начин разкритикува вратаря на Република България Лайпциг и Унгария Петер Гулачи за публикуването на известие във " Facebook " през февруари, което показва взаимност с правата на ЛГБТ и акция за осиновяване на деца от еднополови двойки.

Тъй като унгарските спортисти рядко разясняват обществено по настоящи въпроси или обществени проблеми, постът на Гулачи провокира яростен спор в Унгария и провокира рецензии от поддръжниците на премиера Виктор Орбан.

През последните години националистическият министър председател вкара социално-консервативна политическа стратегия, оформяйки Унгария в това, което той назовава " християнско-консервативен " бастион против демократичните идеологии.

Няколко висши министри от държавното управление стачкуваха против уволнението на Петри, в това число шефът на кабинета на Орбан Гергели Гуляс, който го назова " скандално ".

" Германия би трябвало да отговори дали към момента е страна на правовата страна, свободата на словото е европейска полезност, " сподели той на брифинг за пресата в четвъртък.

" Херта " (Берлин) съобщи в изказване във вторник, че изявленията на Петри нарушават уговорката на клуба към полезностите на многообразието и толерантността и че клубът е прекратил контракта на унгареца с неотложен резултат.

След уволнението си Петри съобщи, че " не е нито хомофоб, нито ксенофоб " и съжалява за изказването си по отношение на имиграцията, като се извинява " на всички хора, които търсят леговище ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР