Унгария е получила в сряда първата доставка гориво за ядрената

...
Унгария е получила в сряда първата доставка гориво за ядрената
Коментари Харесай

Унгария получи руско ядрено гориво по въздуха

Унгария е получила в сряда първата доставка гориво за нуклеарната централа "Пакш " от Русия по въздуха, защото войната в Украйна е направила превозването му по суша невероятно, заяви външният министър Петер Сиярто, представен от Ройтерс.
Той също така удостовери позицията на унгарските управляващи против налагането на каквито и да било наказания върху съветските нефт и газ и добави, че включването на нуклеарната сила в забранителния лист е "червена линия " за Унгария.
Сиярто уточни, че защото превозването на нуклеарно гориво по жп линиите на Украйна е било невероятно, то е доставено със аероплан през въздушните пространства на Беларус, Полша и Словакия с тяхното познание и единодушие, защото нуклеарната сила не е обект на наказания от страна на Европейски Съюз.
Унгария има намерение да разшири АЕЦ "Пакш ", което сега е с мощ от 2 гигавата с още два съветски реактора от вида VVER, всеки от които е с мощ от 1.2 гигавата.
На плана, даден през 2014 година без социална поръчка на съветския нуклеарен колос "Росатом ", се гледа като на знак за топлите връзки сред унгарския министър председател Виктор Орбан и съветския президент Владимир Путин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР