Унгария е получила през изминалата година над 4,5 млрд. кубични

...
Унгария е получила през изминалата година над 4,5 млрд. кубични
Коментари Харесай

Унгария е получила 4,5 млрд. куб. метра газ през България

Унгария е получила през миналата година над 4,5 милиарда кубични метра природен газ през България. Това разгласи Петер Сиярто, министър на външните работи и търговията на Унгария, който през днешния ден беше на посещаване у нас. Именно енергетиката е една от тематиката, която той е разискал с българския си сътрудник Николай Милков.

По думите му, той ще търси съдействието на София, с цел да може двете страни - Унгария и България да аплайват за спомагателни евросредства за създаване на нови газови тръби. Така ще може да бъдат обезпечени различни доставки.

В момента Унгария получава съветски газ през Турски поток, който минава през България. Страната обаче води договаряния с Азербайджан за спомагателни количества.

" България и Унгария са нуклеарни страни. Заради ограничаването за транспорт на нуклеарно съветско гориво по въздух, ние успяхме да получим количества точно през България и Румъния. Това към този момент е единственият ни път ", сподели още унгарският външен министър.

Унгарският министър още един път увери, че страната му поддържа България за участието ѝ в Шенген. Му думите му, страната ни е изпълнила всички справедливи критерии за влизане и е неприемливо да се взимат под внимание субективни такива.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР