Унгария е освободила през последните седмици 777 чужденци, предимно сръбски,

...
Унгария е освободила през последните седмици 777 чужденци, предимно сръбски,
Коментари Харесай

Унгария освободи стотици чужденци, осъдени за каналджийство

Унгария е освободила през последните седмици 777 чужденци , най-вече сръбски, румънски и украински жители, наказани за трафик на хора, заяви унгарската работа за осъществяване на наказванията в отговор на питане на Ройтерс.

Тя разясни, че зад решетките има 2636 души , наказани трафик на хора, от които 808 са непознати жители, подлежащи на освобождение.

„ Издръжката на непознати жители, изтърпяващи присъди в маджарски затвори, коства милиарди форинти всяка година “, се споделя в изпратения по електронната поща отговор на службата до Ройтерс.

Оттам допълват, че освободените имат 72 часа да изоставен територията на Унгария от момента, в който бъдат пуснати на независимост, в противоположен случай в случай че бъдат хванати от унгарската полиция, ще бъдат върнати в пандиза и ще излежат цялостния период на присъдата си.

С претекст претъпканост на пандизите, през април държавното управление на премиера Виктор Орбан издаде разпореждане, с което позволява стартирането на независимост на непознати жители, наказани за каналджийство, при изискване че изоставен Унгария до 72 часа.

Решението провокира изострен митинг от страна на прилежаща Австрия , една от главните дестинации за мигрантите, превеждани от каналджиите по Балканския път на миграцията и оттова през Унгария към сърцето на Европейски Съюз. Виена разгласи, че преглежда освобождението на трафиканти на хора като опасност за сигурността.

За доста мигранти маршрутът през Унгария си остава прелъстителен макар засилените патрули на граничната полиция и издигнатата от управляващите стоманена ограда по южната граница със Сърбия след миграционната рецесия в Европейски Съюз през 2015 година

Веднъж стигнали на унгарска територия, мигрантите могат елементарно да се придвижат през отворените шенгенски граници към по-богатите западни страни от Евросъюза като Австрия и Германия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР