Унгария е готова да понесе силен натиск на срещата на

...
Унгария е готова да понесе силен натиск на срещата на
Коментари Харесай

Унгария обвързва казуса с OTP bank с 11-ия пакет от санкции срещу Русия и се готви за натиск

Унгария е подготвена да понесе мощен напън на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Брюксел в понеделник, където те би трябвало да обсъдят 11-ия пакет от наказания против Русия и военната помощ за Украйна от Европейския фонд за мир. Това съобщи министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто в ефира на радио Kossuth, оповестяват интернационалните информационни организации.

Той удостовери, че Будапеща към момента свързва разрешаването на тези въпроси с настояването Киев да извади най-голямата унгарска банка OTP от украинския лист на „ интернационалните спонсори на войната “. Сиярто назова решението на украинските управляващи „ недопустимо и скандално “. „ Очаква се широкомащабна полемика на срещата на Съвета по външни работи на Европейски Съюз в Брюксел и върху Унгария ще бъде оказан голям напън да не желае изключване на OTP bank от украинския лист като изискване за договаряния за идващия пакет от наказания и за увеличение на помощта за Украйна от Европейския фонд за мир ", сподели външният министър.

На 12 май Сиярто изиска Украйна да отстрани OTP от листата на „ интернационалните спонсори на войната “. Докато беше в Стокхолм, където се организираше срещата на министрите на Европейски Съюз, той предизвести, че ще бъде мъчно за Унгария, която сама се намира в сложна икономическа обстановка, да помогне на Украйна, както и да контракти 11-ия пакет от наказания, до момента в който OTP е в черния лист. По-късно той уточни, че заради тази причина Унгария няма да поддържа отпущането на нов транш военна помощ за Украйна в размер на 500 милиона евро от Европейския фонд за мир.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР