Унгария е дала гаранции на Съединените щати, че ще ратифицира

...
Унгария е дала гаранции на Съединените щати, че ще ратифицира
Коментари Харесай

Унгария е гарантирала пред САЩ, че ще подкрепи влизането на Швеция в НАТО

Унгария е дала гаранции на Съединените щати, че ще ратифицира влизането на Швеция в НАТО. Това съобщи пред Euronews американският дипломат в Алианса, Джулиан Смит.

„ Имаме уверението на Унгария, че ще го създадат. Унгарците схващат. Премиерът Орбан схваща, че с Швеция ще бъдем по-силни. Това е от изгода и за Швеция, и за положителното на НАТО “, сподели Джулиан Смит, дипломат на Съединени американски щати в НАТО.
Това е значим ход за Путин и ще му даде знак, че е сбъркал. Мислеше си, че НАТО ще има слаба реакция след нашествието в Украйна. Но Алиансът е по-силен и по-обединен от всеки път.
Джулиан Смит, дипломат на Съединени американски щати в НАТО

Посланикът увери още, че Съединени американски щати ще продължат поддръжката за европейските съдружници макар опасенията, че, в случай че Доналд Тръмп още веднъж стане президент, страната ще напусне Алианса.

Този месец френският еврокомисар Тиери Бретон заяви, че през 2020 година Тръмп предизвестил Урсула фон дер Лайен, че Вашингтон няма да помогне на Европа при положение на офанзива.
Винаги има разлика сред това, което претендентите споделят по време на акцията, и това, което в действителност се случва, когато станат водачи и получат съответна позиция, за която са се кандидатирали.
Джулиан Смит, дипломат на Съединени американски щати в НАТО

„ Мисля, че на този стадий е рано да се вършат изводи. Нека първо и на първо място да разберем кой ще завоюва изборите в Съединени американски щати и тогава ще забележим “, разяснява Смит.

Той уточни, че неин главен приоритет е да подсигурява, че съдружниците в НАТО ще поддържат Украйна, както и че Алиансът ще продължи да поддържа сигурността на източния фланг.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР