Унгария даде знак, че може да вдигне ветото си върху

...
Унгария даде знак, че може да вдигне ветото си върху
Коментари Харесай

Унгария е готова да деблокира 50 млрд. евро за Украйна, но с условие

Унгария даде знак, че може да вдигне ветото си върху пакета от финансова помощ на Европейския съюз за Украйна на стойност 50 милиарда евро, в случай че финансирането се преценя и гласоподава на годишна база, заяви изданието " Политико ", представено от организация Укринформ, написа Българска телеграфна агенция.

Будапеща даде да се разбере, че може да вдигне ветото, в случай че Европейският съвет единомислещо утвърждава финансирането на годишна база, оповестиха трима европейски дипломати.
Това би дало на унгарския министър председател Виктор Орбан опцията да блокира европейското финансиране за Украйна всяка съответна година, както и да желае отстъпки от Брюксел в подмяна на повдигане на ветото, се показва в обявата на " Политико ".

В нея се отбелязва, че няколко европейски дипломати остават скептични, като споделят, че решението за даване на помощ на годишна база няма да обезпечи предсказуемост на Украйна.
" Седемгодишната бюджетна рамка на Европейски Съюз е многогодишна рамка и не може да бъде променяна всяка година ", сподели един от европейските дипломати.
Финансовата помощ на Европейски Съюз за Украйна ще бъде разисквана на планувана за на следващия ден среща на непрекъснатите представители в Съвета на Европейски Съюз, показва Укринформ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР