Унгария блокира пакета със санкции на ЕС срещу Русия. Този

...
Унгария блокира пакета със санкции на ЕС срещу Русия. Този
Коментари Харесай

Заради патриарх Кирил: Орбан блокира пакета със санкции срещу Русия


Унгария блокира пакета със наказания на Европейски Съюз против Русия. Този път поради патриарх Кирил. Виктор Орбан е строго срещу глобите против главата на Руската православна черква - макар че болшинството унгарци са католици.

Руският президент Путин и патриарх Кирил

В Европейски Съюз - по време на срещата на върха в Брюксел в нощта против вторник, 31 май. Но в този момент Унгария упорства за още промени и по този начин още веднъж блокира влизането му в действие. Конкретно страната отхвърля да поддържа наказателни ограничения против главата на Руската православна черква патриарх Кирил.
Редакцията предлага
. В своите проповеди 75-годишният постоянно застава зад съветския курс в Украйна и последно съобщи, че Русия в никакъв случай не е нападала друга страна. Санкциите против патриарх Кирил биха включвали възбрана за влизане в Европейски Съюз, както и заледяване на неговите финансови активи в Европейски Съюз.

Първо петролът, в този момент Кирил

Една от главните ограничения в най-новия санкционен пакет против Русия, за който държавните и държавни ръководители от Европейски Съюз се споразумяха по-рано тази седмица в Брюксел, включва отчасти ембарго на съветския нефт.. Засега доставките по петролопроводи не са наранени. А България също получи пролонгация - до края на 2024 година. Унгария седмици наред блокираше приемането на новия пакет със наказания точно поради петролното ембарго.

Мнозинството унгарци са католици

Планът беше тази сряда, 1 юни, шестият пакет със наказания да бъде дефинитивно признат. Но ето, че Унгария още веднъж го блокира. По данни на дипломати, по време на срещата на върха в понеделник и вторник глобите против патриарх Кирил въобще не са били тематизирани. Още при започване на май обаче Виктор Орбан се беше изказал срещу наказания против съветския патриарх. В Унгария съвсем няма последователи на Руската православна черква. Повечето унгарци са католици.

***
Вижте и това видео от нашия списък:
Унгария и потъналите европари
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР