Унгарецът Виктор Касай официлано бе назначен за председател на Съдийската

...
Унгарецът Виктор Касай официлано бе назначен за председател на Съдийската
Коментари Харесай

Боби назначи скандалния унгарец Виктор Касай за шеф на съдиите! Помните ли издънките му?

Унгарецът Виктор Касай официлано бе назначен за ръководител на Съдийската комисия към БФС , оповестиха от футболната централа. Тази заран арбитърът, управлявал финала на Шампионската лига през 2011 година, подписа контракт със период 1,5 години.

Както президентът на БФС Борислав Михайлов разгласи на вчерашната конференция, Касай ще обитава в България непрекъснато, с цел да може да управлява пълноценно работата на родните футболни съдии. Договор с БФС подписа и дългогодишният му помощник по футболните терени – Георги Ринк, който ще заеме позицията на заместник-председател на Съдийската комисия.

„ Назначението на толкоз известно име е следващ отзив както за реномето на Българския футболен съюз на интернационалната сцена, по този начин и доказателство за упоритостта за развиване на българския футбол на всички равнища. Сигурен съм, че с престижа и експертизата си Кашай ще издигне българското съдийство на по-високо равнище “, съобщи Борислав Михайлов.

Но думите му надали трогват някого, изключително като знаем по какъв начин Боби и сие са се залепили за властта и не желаят да я пуснат, въпреки множеството клубове у нас да желаят смяна, а футболът ни на национално равнище да е под всякаква рецензия.

Наред с това е хубаво да се напомнят страшните каши, които точно Виктор Касай забърка през годините като арбитър. Каши, чието ехтене още отеква.

Най-запомнящият се мач от кариерата му е четвъртфинала от Шампионска лига сред Реал Мадрид и Байерн Мюнхен през сезон 2016/17, когато той и бригадата му зачетоха два гола от засада на „ лос бланкос “.

Освен двете нередовни попадения, маркирани от Кристиано Роналдо, Касай бе подложен на критика и за това, че автоголът на Серхио Рамос също е трябвало да бъде анулиран, защото Томас Мюлер е бил в нередовна позиция и е повлиял на играта. От същата среща полемики сътвори и аленият картон на Артуро Видал.

Друга сериозна издънка на Касай от Шампионска лига става известна в обществените мрежи след дуел сред Манчестър Сити и Шахтьор Донецк през сезон 2018/19. Тогава Рахим Стърлинг пада в наказателното поле без безусловно никакво прикосновение с защитник на украинците. Въпреки съществуването на ВАР, Касай отсъжда дузпа.

Той има присъединяване и на двата най-престижни форума за национални тимове – Световното състезание в ЮАР през 2010 година и Европейското в Полша и Украйна две години по-късно. Макар и единствено с два мача на Евро 2012, той съумява да си навлече гнева на украинците. Тогава те играят против Англия, а при един от ударите им топката минава голлинията с цялостния си размер, само че гол не е отсъден. Това е едно от отсъжданията във футбола, които доведоха до въвеждането на „ Goal-line “ технологията.

Касай въпреки всичко може да се похвали и с край на Шампионска лига. Той управлява най-престижния мач в клубния футбол през 2011 година, когато един против различен се изправят Барселона и Манчестър Юнайтед. За въпросния дуел получава добра оценка.

Сега му следва да управлява съдийството в БФС , като той към този момент има опит в сферата. След края на кариерата си е началник на съдиите в Русия. Той извършва тази служба в интервала 9 януари 2020 – 13 септември 2021.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР