УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив има нужда от детски играчки. Това

...
УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив има нужда от детски играчки. Това
Коментари Харесай

В УНГ отделението на УМБАЛ Пловдив събират играчки за малките пациенти

УНГ отделението в УМБАЛ-Пловдив има потребност от детски играчки. Това разгласи при започване на седмицата един от лекарите в отделението. Инициативата незабавно бе подкрепена от пловдивски майки, чиито деца са излекувани сполучливо в лечебното заведение.

„ Това е една самодейност на доктор Халиде Саидова, за която сме доста признателни. Благодарни сме и на родителите, които откликнаха и направиха доста по-приветлив престоя на децата в нашето поделение “, сподели началникът на УНГ отделението доктор Асен Асенов пред Българска национална телевизия.

По думите му играчките доста намаляват напрежението от пребиваването на децата в болничното заведение. „ Преди се опитвахме да спечелим доверието им, като им давахме спринцовка или дървена шпатула, бонбон или дъвка, а в този момент разполагаме с много добра сбирка от същински играчки, с които да ги успокоим. Тук правим и съществени оперативни интервенции на дребните пациенти и е извънредно значимо техният престой да минава умерено “, сподели още доктор Асенов.

В отделението са одобрявани главно деца с остри или хронични възпаления на горните дихателни пътища или с травматизъм и престоят нормално е от 2 до 5 дни.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР