Унай Емери се провали в ПСЖ. Печат негоден“ макар и

...
Унай Емери се провали в ПСЖ. Печат негоден“ макар и
Коментари Харесай

Печат „негоден“ за Унай Емери

Унай Емери се провали в ПСЖ. Печат „ неспособен “ въпреки и мълчешком бе ударен на CV-то на другояче надарения експерт. Може би грандът от Париж се оказа прекомерно огромна хапка за испанеца, чието най-високо ходило в кариерата досега бе „ Севиля “.
Това е тъжната равносметка за Емери след второто следващо крушение в Шампионската лига. Грандът от Лига 1 отпадна не от какъв да е, а от „ Реал “ (Мадрид), носителя на трофея от шампионата. Но, когато отборът ти е оценен на 805 млн. евро и е най-скъпият в историята на футбола, няма място за оправдания. А още повече, че в границите на 180 минути звездната селекция на водача във Франция не е сподели концепция по какъв начин може да бъде детрониран „ белият балет “. И в двете срещи от 1/8-финалния конфликт ПСЖ разчиташе на самостоятелни проблясъци на Неймар (в първия), Едисон Кавани, Килиан Мбапе и останалите огромни имена. Не си пролича и какъв бе проектът на Емери да се оправи със противника.

При все че имаше всички условия за това – ранен гол на непознат терен, реванш вкъщи и може би най-разколебаният „ Реал “ в ерата „ Зизу “.
Факт е – в тези два мача „ балетът “ действаше като тим. Сплав от 11 бойци, чудесно подредени от Зинедин Зидан.
Иначе отпадането на ПСЖ е резултат на неверно решение отпреди година.
Унай Емери се провали звучно преди 12 месеца и уволнението му тогава бе наложително. В същата фаза на шампионата първенецът на Франция разруши „ Барселона “ с 4:0 вкъщи, само че отпадна след това паметно 6:1 за каталунците в реванша. Но испанецът резервира поста си, а в следствие се провали и във вътрешния шампионат, с цел да стане „ Монако “ първенец.

За похлупак Емери в този момент е подложен на рецензии освен от локалната преса, само че и от личните си играчи. Германският национал Юлиян Дракслер първи подвигна протест в ПСЖ. Очакваше се крилото да смени Неймар в титулярния състав, само че влезе единствено за четвърт час. „ Не знам какво се случва – изригна Дракслер. – Бесен съм, сюрпризиран съм. Не знам за какво не играя. Вкарахме за 1:1, само че нямахме никакво въодушевление и искра в тима. Дадохме 400 милиона евро за нови и отново стигнахме до осминафинал. “
Явно в Париж едвам в този момент си отвориха очите за протичащото се в клуба. Но прекомерно късно и прекомерно скъпо проникновение…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР