Умряха петима с COVID-19 вчера, новите заразени в региона са

...
Умряха петима с COVID-19 вчера, новите заразени в региона са
Коментари Харесай

Умряха петима с коронавирус, 116 са заразени в Хасковска обл...

Умряха петима с COVID-19 през вчерашния ден, новите инфектирани в района са 116. Настанените в лечебни заведения за лекуване са 220. Това оповестиха от Областния спешен щаб.

Починалите са жена на 94 година от Хасково, мъж на 74 година от Харманли, 76-годишен от Тополовград, 42-годишен от Свиленград и 68-годишен от Димитровград. Само последният няма съпътстващи болести. Всички останали са със сърдечни проблеми а и двама от тях имат и диабет.

Новите заболели с коровавирус са от Хасково, Харманли, Димитровград, Свиленград, Любимец, Тополовград, Стамболово, Маджарово и Ивайловград.

Сред позитивните проби са учителка от ОУ ”Алеко Константинов” в Димитровград и там под карантина, съгласно Областния спешен щаб, са сложени 93-ма възпитаници от шестите класове. Зааразен е и първолак от ОУ „ Никола Вапцаров “ в Хасково, където под карантина е сложени класът и учителка. С ковид са Санитар от лечебно заведение за болнична помощ, двама консуматори от Център за настаняване от фамилен вид за пълнолетни лица с умствена назадничавост в Димитровград. Там под карантина са 13 консуматори и 15 души личен състав.

С COVID-19 са и двама жители в Център за грижа на лица с разнообразни форми на деменция в Димитровград, карантинирани са 7 консуматори и 14 души личен състав.

Общо 13 539-ма са диагностицирани с ковид в района от началото на пандемията, излекуваните са 10 488, а умрелите са 875-ма.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР