Умората ни застига насред работната седмица и започваме да търсим

...
Умората ни застига насред работната седмица и започваме да търсим
Коментари Харесай

Какво става с организма ни след кенче енергийна напитка

 прием-на-енергийни-напитки

Умората ни застига посред работната седмица и започваме да търсим способи да вдигнем своята работливост. Този проблем на съвременността сплотява всички хора на Земята.

Решихме да разберем какви са тревожните сигнали, които се случват в организма ни след изпиването на енергийния коктейл и да ви разкажем за действителната стойност на силата „ на заем “.

След първите 10 минути

В кръвта попада кофеин, който предизвика повишение на налягането и увеличение на честотата на редуциране на сърцето.

След 15 минути

Повишава се равнището на централизация на внимание

След 30 минути

В този миг абсорбирането на кофеина в организма приключва, изчезва възприятието на унесеност, уголемяват се зениците. Тази реакция се изяснява с повишение на кръвното налягане, за сметка на което черният дроб изхвърля повече захар в кръвта.

След 1 час

Ободряващият резултат на кофеина завършва, равнището на захарта се намалява и вие още веднъж усещате отмалялост. Напитката стартира да изхвърля от организма потребните детайли.

След 6 часа

Концентрацията на кофеин в кръвта понижава примерно на 50 %.

След 12 часа

Към този миг целият кофеин е изхвърлен от тялото. Скоростта на този развой зависи от физическата интензивност и възрастта на човек.

След 24 часа

При постоянна приложимост на енергийни питиета в този интервал може да се появи главоболие, нервност, проблеми със стомашно-чревния тракт. Усещате цялостна липса на жизненост.

След 14 дни

След приложимост на енергийни питиета в продължение на 14 дни организмът стартира да привиква към избраната доза кофеин и резултатът от напитката става все по-малко видим.

Сред други последици на непрекъснатата приложимост на енергийни напитки са също безсънието, непотребните килограми (ако в тях има захар), нараснала раздразнителност и прочувствена сензитивност, учестено сърцетуптене, високо кръвно.

Изводи

Запомнете, че най-хубавият източник на мощ е здравословният метод на живот. За запас на сила оказват помощ положителния сън, постоянните занимания със спорт и вярното хранене. Бъдете деликатни към своя организъм и се обръщайте в точния момент за помощ към своя доктор, тъй като от време на време зад умората се крият болести, които е мъчно да бъдат разпознати независимо.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР