Умора, болка и задух са само част от симптомите, които

...
Умора, болка и задух са само част от симптомите, които
Коментари Харесай

Още едно последствие от К-19 засяга жени, прекарали вируса

Умора, болежка и зной са единствено част от признаците, които се демонстрират при инфектираните с К-19. Оказва се, че след дълготрайно боледуване има и друго следствие, което визира дамите - промени в месечния цикъл, написа

В обществените мрежи дами споделят, че след заразяването менструацията им е станала нередовна. Други пък споделят, че имат извънредно огромни кръвни съсиреци.

Жена, на име Роуз, декларира пред Medical News Today, че през осемте месеца, откогато се е възстановила от вируса, е имала единствено пет менструации.
„ Цикълът ми се промени по периодичност, дълготрайност, активност и равнище на болежка “, споделя друга жена, преболедувала К-19.

ВЪЗМОЖНИ ОБЯСНЕНИЯ

Експертите признават, че задухът, болките в мускулите и несъразмерната отмалялост са измежду широкообхватните признаци, разпознати при инфектираните. Въпреки това остава неразбираемо за какво К-19 въздейства на менструацията дълго след възобновяване. Някои допускат, че SARS-CoV-2 може да нападна женските репродуктивни органи, предава Нова тв.

Проучване в Китай, оповестено в Reproductive BioMedicine Online през септември, открило, че 25% от дамите с Коронавирус, имат менструални промени.

ДЪЛГИ ПОСЛЕДСТВИЯ

Смята се, че към 60 000 души от Англия страдат от дълготрайни признаци след заразяване с К-19, демонстрират данни от приложението ZOE, оценено от откривателите на King's College London.

Понастоящем известната като Post Covid Syndrome Group има 3000 членове от над 60 страни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР