“Умните градове и предизвикателствата в условията на развиващите се дигитални,

...
“Умните градове и предизвикателствата в условията на развиващите се дигитални,
Коментари Харесай

„Умни градове“ се срещат в Тел Авив

“Умните градове ” и провокациите в изискванията на разрастващите се цифрови, механически и осведомителни технологии беше съществена тематика на обичайното събитие MUNI WORLD, годишна среща на кметове в столицата на Израел Тел Авив.

На повърхност от 6000 кв.м в Конферентния център на Тел Авив се организираха пет събития, като главното бе панаир на десетки разнообразни производители и компании от Израел – от агро и строителния бизнес до компании представящи високите технологии.
 24-17  24-18  24-12  24-7  24-6  24-5  24-4  24-3  24-1  24-11
Експонатите на производителите представяха артикули на свръхмалки предприятия от фамилен вид, които посочваха артикули като магнитни държачи за смарт телефони за коли, детски люлки за дворове и площадки, до дребни клетъчни системи за самостоятелни връзки при бедствени обстановки, както и нововъведения в строителството на “пасивни ” здания, които се охлаждат и отопляват от слънчевата сила.
Какво ще се случи, когато технологиите в градовете напреднат толкоз, че с телефона си ще командваме от отдалеченост какво да сготви домашния робот, по кое време да се затопли леглото в спалнята, по кое време да се включи прахосмукачката и за заплахите от хакерски офанзиви в софтуера на четката за коса, погледна в близкото бъдеще доктор Джонатан Рейхентал от Съединени американски щати. Лекторите насочиха вниманието на градоначалниците да работят за смяна на образованието от най-ранна възраст, тъй като до 20-30 години близо 60% от сегашните специалности няма да съществуват и ще трябват нови експерти.

Сред 500-те посетители от целия свят бяха 12 кметове на български общини, проведени от господин Яков Джераси и фондация “Израел – България ”. Нашите кметове получиха оферти за насърчаване на туристически и аграрни бизнес и посетиха библейските Свети места в Йерусалим като Божи гроб, Западната стена на Соломоновия храм, езерото Галилея, река Йордан и дома на Божията майка в Назарет.

Българската делегация бе призната персонално от някогашния дипломат на Израел в България, господин Шуал Кемиса Раз. Кметът на гр. Мизия доктор Виолин Крушовенски го разгласи за почетен жител и му връчи знака на града поради акцията на “Топло сърце ” в помощ на потърпевшия от наводняване през 2014 година град.

В град Цфат кметовете на израелския град Илан Шохат и на нашия Никопол – доктор Валерий Желязков – се договориха да бъде доставена строителна документи за построяването на синагога на мястото, където през XVI в. в Никопол е имало учебен център за равини, учреден от Йосеф Каро в интервала 1523-1536 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР