Умни станции в Шумен, Велики Преслав и Каспичан ще измерват

...
Умни станции в Шумен, Велики Преслав и Каспичан ще измерват
Коментари Харесай

Умни станции в три града ще се борят за пчелите

" Умни станции " в Шумен, Велики Преслав и Каспичан ще мерят в действително време качествата на въздуха и ще демонстрират до каква степен средата е допустима за пчелите. Инициативата е на младежите от фондация " Подобри ", а задачата е обществеността да обърне внимание на казуса с намаляването на пчелните популации, които са извънредно значими за съществуването на човечеството.

Така наречените станции за живот ще бъдат привлекателни за визити, даже подобаващи за фотоси. Освен че уреди ще мерят фини прахови частици, температура и атмосферно налягане, ще има кашпи с цветя, пейки и пчелар в действителен растеж. Всеки ще може да се снима и тагне в обществените медии със #СпасиПчелите. Цялата електроника на станциите ще бъде захранвана със слънчева сила, с цел да се подсигури цялостна въглеродна индиферентност.

Първата станция ще бъде открита в Шумен до постройката на Общината в петък. Всеки ще може да се запознае с проблемите на пчелните фамилии, като прочете осведомителните табели или сканира QR кодовете, които ще водят до особено направен уебсайт. Той ще осведоми какъв брой е значимо да запазят опрашилите в природата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР