Умни и възпитани деца: мисията възможна Любовта, грижите и подкрепата

...
Умни и възпитани деца: мисията възможна Любовта, грижите и подкрепата
Коментари Харесай

Умни и възпитани деца: изпратете ги при баба и дядо!

Умни и възпитани деца: задачата допустима

Любовта, грижите и поддръжката на бабите и дядовците оказват доста удобен резултат върху внуците. Това се потвърждава от многочислени научни проучвания.

1.Рискът от меланхолия е по-малък
Емоционалната непосредственост сред бабата и дядото и внуците понижава риска от меланхолия при децата. В изследването, оповестено в списание “The Gerontologist ”, са взели участие 356 внуци и 374 баби и дядовци. Учените от Бостънския лицей са анализирали данни, събрани за 19 години.

Оказа се, че рискът от меланхолия е по-малък както при по-възрастното, по този начин и при по-младото потомство.

2.Чувство за непоклатимост и сигурност
Бабите и дядовците дават на внуците си чувство за непоклатимост и прочувствена сигурност. В травматични обстановки или по време на фамилни спорове бабите и дядовците постоянно се оказват огромна поддръжка за внуците.

Изследване на Оксфордския университет откри, че мощната връзка сред внуци и баби и дядовци оказва помощ на децата да се оправят с травматични житейски събития, като тормоз в учебно заведение или бракоразвод на родителите.

Изследване, ръководено от професор Ан Бюканън, което включва повече от 1500 деца открива, че тези, които са имали близки връзки с бабите и дядовците си, имат по-малко прочувствени и поведенчески проблеми. Освен това, те са с по-развито възприятие за съзнание, което улеснява превъзмогването на компликациите.

3.Това улеснява задачата за родителите
Родителите постоянно нямат задоволително време за игри и връзка с децата. Бабите и дядовците постоянно заменят родителите, когато би трябвало да поиграят и да се забавляват с децата. Внуците са подготвени да споделят тайните си с тях.

Вижте още: Как да подобрим зрението си – няколко потребни техники

Всичко това усъвършенства прочувствената атмосфера в фамилията, тъй като родителите се усещат по-спокойни, знаейки, че в тяхно неявяване децата няма да страдат.

Искате умни и възпитани деца – баба и дядо ще оказват помощ.

Общувахте ли с баба си и дядо си като дете?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР